Splošni Pogoji Poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE www.drugacna-darila.si v lasti Condimentum - Lucija Mohorčič S.P.

Splošni Pogoji Poslovanja spletne trgovine na spletni strani drugacna-darila.si v lasti Condimentum - Lucija Mohorčič s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, skladno z določbami Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu, Zakon o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o avtorski in sorodnih pravicah, Zakona o varstvu osebnih podatkov ter druge področne nacionalne in evropske zakonodaje.

Nakup na spletni strani www.condimentum.si je možen 24ur na dan vse dni v letu in poteka v slovenskem jeziku. Predstavitev in prodaja izdelkov je namenjena tako pravnim kot fizičnim osebam. Vsi navedeni izdelki so na voljo do odprodaje zalog. Cene ne vsebujejo DDV( davek na dodano vrednost) in veljajo na dan nakupa, na dan oddaje in zaključka naročila. V trenutku ko ponudnik potrdi naročilo je sklenjena kupoprodajna pogodba med kupcem in ponudnikom ( o tem je kupec obveščen na email, ki ga je podal), ter so vsi pogoji fiksirani za ponudnika kot za kupca.

Podjetje Condimentum - Lucija Mohorčič s.p. si na spletni strani www.drugacna-darila.si pridržuje pravico do spremembe vsebin in pogojev brez predhodnega obvestila, ki veljajo od trenutka objave.

 

NAKUP OZ. NAROČILO IZDELKA ALI STORITVE

V spletni trgovini kupec označi želene artikle in nadaljuje nakup kot ga vodi program. Poda svoje podatke, način plačila, ter morebitne opombe, ki so pomembne glede dostave in izstavitve računa.

O sprejemu naročila boste obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v naročilnici pri vnosu vaših podatkov, po oddanem naročilu. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da je prišlo do napake. V takem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na e-mail: info@condimentum.si.

 

CENA IZDELKA

Cene so v EUR in ne vsebujejo DDV (davek na dodano vrednost) in veljajo v trenutku potrditve naročila, prav tako tudi stroški povezani z dostavo.

V kolikor podatek ni pravilen lahko kupec odstopi od nakupa oz. se mu ponudi drugo ustrezno rešitev.

 

NAČIN PLAČILA, DOBAVNI ROK IN DOSTAVA

Možna sta dva načina plačila:

Plačilo po povzetju – z gotovino ob prevzemu na izbranem naslovu (spletna cena + cena dostave). Pri izbiri plačila po povzetju je dostava preko Pošte Slovenije ali ostalih dostavnih služb v roku 3 delovnih dni od prejetega naročila.

Nakazilo na TRR. S potrjenim naročilom prejmete na vaš e-mail naslov navodila z vsemi plačilnimi pogoji in podatki za nakazilo. Pošiljka vam bo dostavljena, ko plačilo vašega predračuna prispe na naš TRR v roku 3 delovnih dni. Rok veljavnosti predračuna je 10 dni od prejema le-tega na vaš e-mail naslov.

Naročnik je seznanjen, da je cena dostave odvisna od velikosti naročenega izdelka in se določa po veljavnem ceniku Pošte Slovenije oziroma druge dostavne službe. Podjetje naročnika seznani s ceno dostave in odkupnine v predračunu, ki ga posreduje naročniku v plačilo.

V primeru ne prevzema pošiljke, si podjetje pridržuje pravico zaračunavanja manipulativnih stroškov v višini dejanskih stroškov oziroma najmanj 5,00 € na pošiljko.

 

VRAČILO BLAGA

Kupec je dolžan ob prevzemu preveriti blaga in o morebitnih nepravilnostih in poškodbah obvestiti dobavitelja.

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v roku 14 dni od prejema blaga za kar dobavitelja obvesti preko elektronske pošte info@condimentum.si . Blago mora v roku 14 dni vrniti nepoškodovano v originalni embalaži skupaj z originalnim računom na naslov :

Condimentum - Lucija Mohorčič s.p.

Cest na Lenivec 55, 6210 Sežana

S pripisom vračilo. Poštnino vračila plača kupec. Vračila bodo rešena v roku 14 dni.

Pošiljk poslanih z odkupnino ne sprejemamo.

Podjetje blaga ni dolžno sprejeti, če je blago uničeno, poškodovano, delno izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, razen, če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom in je kupec/prejemnik to takoj sporočil dobavitelju od katerega je blago prejel.

 

REKLAMACIJA

V primeru, da izdelek ne ustreza obljubljenim karakteristikam oz. odstopa od naročila oz. je poškodovan se upošteva reklamacija o kateri mora biti dobavitelj v najkrajšem času obveščen. V kolikor je reklamacija upravičena bo dobavitelj zamenjal izdelek in ga na svoje stroške vrnil kupcu. Kupec izdelek lahko vrne na naslov iz katerega je bil izdelek poslan na stroške dobavitelja.

V primeru, da reklamacija ni upravičena bo izdelek poslan nazaj kupcu na njegove stroške.

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Podatki, ki jih posreduje kupec, so zaupne narave in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potrošnikov – ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo – Uradni list RS, št. 14/03).

Osebni podatki pridobljeni od kupcev na Spletni strani condimentum.si so varovani in brez njihovega pisnega soglasja ne bodo posredovani tretjim osebam, razen dostavnim službam nujno potrebnih za dostavo.

Kupec posreduje svoje podatke preko obrazcev na spletu, telefona ali elektronske pošte. Spletni upravljalec strani www.drugacna-darila.si - Lucija Mohorčič s.p. zbira in obdeluje le tiste posredovane podatke, ki so nujni za nemoteno in kvalitetno poslovanje.

Upravljavec spletnega mesta se obvezuje odgovorno ter strokovno izvajati elektronske storitve v skladu z načeli in standardi informacijske varnosti.

 

INTELEKTUALNA LASTNINA

Vsa vsebina slike, besedila, posnetki, ter izdelki sami in ostale grafične vsebine spletne strani www.drugacna-darila.si so last podjetja Condimentum - Lucija Mohorčič s.p. in so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Vse pravice pridržane. Kakršno kopiranje ali distribucija brez lastnikovega dovoljenja je prepovedano.